Καλοκαίρι με λίστες και αντι-λίστες

Καλοκαίρι. Ελλάδα… και ποιος δεν κάνει το συνειρμό διακοπές-νησί-ξεκούραση; Έχεις δεν έχεις κάνει πλάνο, το μυαλό θα ταξιδέψει έτσι κι αλλιώς! Κι είναι αυτή η περίοδος που περισσότερο από ποτέ μου έρχεται στη σκέψη η φράση που διάβασα πριν χρόνια σε καλοκαιρινό αφιέρωμα γνωστής free press εφημερίδας: “Διακοπές για μένα δεν υπάρχουν, δε νιώθω την ανάγκη να διακόψω κάτι… “κι ο τρόπος που επέλεξα να την ερμηνεύω ήταν ότι ναι, όταν ζεις καλά, είσαι χαρούμενος με ό,τι έχεις και μπορείς να αντέξεις λίγο ακόμα με ό,τι δεν έχεις αποκτήσει ακόμα, τότε ναι, δε χρειάζεσαι διακοπές για να ξεφύγεις, για να βρεθείς μακρυά από όλα ή τέλος πάντων δεν χρειάζεσαι μόνο αυτόν τον τρόπο για να πατήσεις ‘pause’ σε ό,τι ζεις και να πάρεις μια ανάσα (την οποία θα χάσεις με το που πατήσεις το πόδι σου πίσω στην Αθήνα).
Όχι, δεν θα σας γράψω αντί-άρθρο διακοπών, αλλά σίγουρα μπορώ να σας δώσω μια χρήσιμη αντι-λίστα διακοπών για να σας προειδοποιήσω να μη φύγετε για διακοπές:

Εάν αυτά είναι τα τελευταία χρήματα που έμειναν στον κουμπαρά, το Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις θα μετανιώσετε πικρά, συν ότι αν ξεπεράσετε τον φόβο του “τι θα λένε οι γύρω μου αν δεν πάω πουθενά” στην Αθήνα μπορεί και να περάσετε πολύ καλύτερα και πιο ξεκούραστα.

Για να λύσετε τις διαφορές σας με τον/τη σύντροφό σας. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να συνειδητοποιήσετε πόσο καλύτερα περνούν οι άλλοι γύρω σας και να γυρίσετε πολύ πιο πικραμένοι και κουρασμένοι.

Για να βρείτε σύντροφο, υπάρχει πάντα η περίπτωση η απόγνωσή σας να σας σπρώξει στον πιο ακατάλληλο, στον πρώτο τυχόντα, σ’ αυτόν ή αυτή που βρέθηκε εκείνη τη στιγμή μπροστά σας και που… σε νορμάλ συνθήκες δεν θα γυρίζατε να κοιτάξετε.

Για να κάνετε το χατίρι στο φίλο ή τη φίλη που ξέμεινε στην Αθήνα και θέλει οπωσδήποτε να πάει διακοπές στη Γαύδο, κινδυνεύετε να ψάχνετε για spa στη μέση του πουθενά, να μαλώνετε με το φίλο ή τη φίλη και να μη βρίσκετε δρομολόγιο να επιστρέψετε την άλλη μέρα!

Με διάθεση ολίγον χιουμοριστική, αν και με μικρές δόσεις αλήθειας στα παραπάνω, αυτό που θέλω να σας θυμίσω είναι ότι οι διακοπές είναι πραγματικές διακοπές όταν τις νιώθουμε μέσα μας και αυτό δεν έχει να κάνει πάντα με το πού θα πάμε ή με το πόσο θα μαυρίσουμε το καλοκαίρι. Δε σας έχει τύχει μια ήρεμη στιγμή στο μπαλκόνι του σπιτιού σας ή στο αγαπημένο σας καφέ ή στο σπίτι των γονιών σας γύρω απ’ το τραπέζι να νιώσετε πραγματικά ξέγνοιαστοι σαν σε διακοπές; “Διακοπές” είναι αυτή η μοναδική αίσθηση ότι ζούμε τη ζωή που θέλουμε κι απολαμβάνουμε τις επιλογές μας: το χώρο που ζούμε, τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας, τη δουλειά μας, τον εαυτό μας που θέλουμε να φροντίζουμε και να διατηρούμε ενεργό στο πέρασμα του χρόνου…

Με αυτά κι άλλα πολλά καταλαβαίνω πώς κάποιος μπορεί πραγματικά να μη θέλει να κάνει… διακοπή και να φύγει μακρυά από όλα αυτά.

Σε απάντηση όμως της… αντι-λίστας υπάρχει και η λίστα με όλα όσα σας προτείνω -και τα θυμίζω κι εγώ στον εαυτό μου- για τις μέρες που θα λείψετε και που ναι, για τα δεδομένα της Ελλάδας ίσως είναι και οι μόνες που έχετε στη διάρκεια του χρόνου για να:

Πάτε σε ένα νέο προορισμό και να γεμίσετε το νου σας με νέες εικόνες, και περίεργες ονομασίες σε ένα χάρτη που εξερευνείτε για πρώτη φορά.

Περπατήσετε, θαυμάσετε τη φύση, δείτε τουλάχιστον ένα χάραμα, ένα ηλιοβασίλεμα και μια φεγγαράδα με ηρεμία συνείδηση και ευγνωμοσύνη για την ομορφιά που δίνεται απλόχερα.

Αφήσετε το κινητό και το laptop σας και να τολμήσετε να αφήσετε τα κενά του χρόνου να σας παρασύρουν σε κουβέντες με την παρέα σας ή με ντόπιους του τόπου που είστε.

Δοκιμάσετε νέες γεύσεις και τοπικές συνταγές, φάτε υγιεινά, πιείτε λιγότερο αλκοόλ και μετρήστε… παγωτά!

Διαβάσετε το βιβλίο που δεν προλάβατε το χειμώνα ή γράψετε τις σκέψεις σας ή ζωγραφίστε κάτι που σκέφτεστε καιρό.

Παίξετε με τα παιδιά σας σαν παιδί, ή παίξτε με την παρέα σας και λαχανιάστε, ιδρώστε, διψάστε από την κίνηση

Αφήσετε για λίγο στην άκρη το άγχος για την εικόνα σας και υιοθετήστε το ατημέλητο look της καλοκαιρινής ξεκούρασης σε μια μέρα χωρίς πρόγραμμα.

Βρείτε τη δική σας ερμηνεία για το τι σημαίνουν οι “διακοπές” για εσάς, καταγράψτε τις ωραιότερες αναμνήσεις σας και κάντε και μια ακόμα λίστα πριν γυρίσετε στους κανονικούς σας ρυθμούς: αυτή με όσα θα σας λείψουν πραγματικά και στα οποία θα θέλετε να ξαναγυρίσετε.

Κάντε Share Το Άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ανακαλύψτε

Placeholder
Uncategorized

Test Blog Post 1 #4

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed ut tincidunt leo, non aliquet ante. Sed suscipit enim at lacus blandit, eu condimentum quam iaculis.

Περισσοτερα »
Placeholder
Uncategorized

Test Blog Post 1 #3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed ut tincidunt leo, non aliquet ante. Sed suscipit enim at lacus blandit, eu condimentum quam iaculis.

Περισσοτερα »

Κατέβασε τώρα, εντελώς δωρέαν, 2 coaching σεμινάρια και γίνε μέλος της φυλής μας για να λαμβάνεις πρώτος στις ειδοποιήσεις σου πληροφορίες για διαφόρα δωρέαν σεμινάρια ή οδηγούς που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή σου.

*Βεβαιώσου ότι έχεις προσθέσει το email μας info@lifeclinicgroup.com στα αγαπημένα σου, ώστε να μην χάσεις τίποτα!